Annonse
00:00 - 22. juni 2018

Hvem heier på sosiologene?

Fra «svak» til «fremragende»: Her er resultatene av en omfattende internasjonal evaluering av nivået på norsk samfunnsforskning.

Illustrasjon: Christian Belgaux. Kildefoto: Matej Divizna/Getty Images
Annonse

Det skal ha vært «vill applaus» i et rom i Eilert Sundts hus på Blindern i Oslo onsdag. Gunn Elisabeth Birkelund, professor i sosiologi og samfunnsgeografi, hadde kjøpt inn Twist-sjokolade. Forskningsgruppen hun har ledet, som enkelt sagt forsker på sosial ulikhet i befolkningen, var blant dem som fikk karakteren 5 i en ny og omfattende evaluering av norsk samfunnsforskning som ble presentert denne uken. Dette betyr at forskningen er i verdensklasse. I rapporten kunne Birkelund attpåtil lese at hun ledet det som trolig er «den beste forskningsgruppen i norsk sosiologi».

– Dette skal brukes for alt det er verdt, sier Birkelund når vi snakker med henne på telefonen dagen derpå.

 

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.