Annonse
00:00 - 22. juni 2018

Hvem heier på sosiologene?

Fra «svak» til «fremragende»: Her er resultatene av en omfattende internasjonal evaluering av nivået på norsk samfunnsforskning.

Illustrasjon: Christian Belgaux. Kildefoto: Matej Divizna/Getty Images
Annonse

Det skal ha vært «vill applaus» i et rom i Eilert Sundts hus på Blindern i Oslo onsdag. Gunn Elisabeth Birkelund, professor i sosiologi og samfunnsgeografi, hadde kjøpt inn Twist-sjokolade. Forskningsgruppen hun har ledet, som enkelt sagt forsker på sosial ulikhet i befolkningen, var blant dem som fikk karakteren 5 i en ny og omfattende evaluering av norsk samfunnsforskning som ble presentert denne uken. Dette betyr at forskningen er i verdensklasse. I rapporten kunne Birkelund attpåtil lese at hun ledet det som trolig er «den beste forskningsgruppen i norsk sosiologi».

– Dette skal brukes for alt det er verdt, sier Birkelund når vi snakker med henne på telefonen dagen derpå.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt