Annonse
00:00 - 20. november 2015

Fra total desperasjon til utagerende nytelse

Sükran Moral fremfører en høyst original sex-positiv kritikk av patriarkatet.

Giftemål: I «Marriage with Three Men» bruker Sükran Moral humor for å vise frem alvoret, for å vise frem absurdiditeten i det å la voksne folk gifte seg med barn. Foto: Sükran Moral/Galeri Zilberman
Annonse

Den korsfestede Jesus – i skikkelse av en splitter naken, gravid kvinne, er det første som møter deg idet du entrer Sükran Morals utstilling My Pain My Rebellion.

Foran fotografiet av den kvinnelige Jesus, på gulvet i utstillingsrommet, ligger døde kropper pakket inn i hvite likkleder på rekke og rad, noen store, noen små. Installasjonen setter tonen for en utstilling som må sies å være en av de mest eksplisitt politiske utstillingene som har blitt vist her til lands på en stund.

Den korsfestede Jesus, sonofferet, spiller en viktig rolle for den tyrkiske kunstneren, og går igjen i flere av arbeidene hennes. Ikke bare identifiserer hun seg med mannen som er mest kjent for å ha gitt sitt liv for våre synder, hun søker til en viss grad også å forvandle ham, annektere ham, skape ham om i sitt eget bilde – og kanskje har hun et godt poeng her.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse