Annonse
00:00 - 03. november 2017

Hva er alternativet?

Terje Tvedt maner frem et bilde av Norge i en skjebnetid.

Polemisk: Terje Tvedt resonnerer rundt innvandringsspørsmål og «godhetstyranni». Arkivfoto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Mange ser frem til en ny bok eller artikkel av Terje Tvedt med den samme sitrende forventningen som de i sin pure ungdom ventet på den neste langspillplaten til The Rolling Stones, The Who, Jefferson Airplane eller et annet band som ble oppfattet som nådeløst anti-establishment. I Tvedts bøker finner de engasjement, språk med driv og kraft, standpunkter som respektløst går i rette med offisiøse personer og institusjoner med makt.

Tekstene til Tvedt mangler heller ikke slående perspektiver og lange linjer. Geopolitisk utvikling fra det østromerske riket til dagens innvandring syntetiseres i elegante en-linjere. En ekstra spiss gir det at Tvedts vidd og sarkasmer rammer de politisk korrekte. I hans øyne er den politiske eliten på hans spesialområde, bistandspolitikk, ikke bare identisk med det politisk korrekte, den har i tillegg oppkastet seg til makthaver nær sagt over alt i stat og samfunn, også i Morgenbladet.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
2000,-
per år
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer alt stoffet du finner i papiravisen, i tillegg til saker du kun finner på nett. Du har også tilgang til eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.