Annonse
00:00 - 03. november 2017

Hva er alternativet?

Terje Tvedt maner frem et bilde av Norge i en skjebnetid.

Polemisk: Terje Tvedt resonnerer rundt innvandringsspørsmål og «godhetstyranni». Arkivfoto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Mange ser frem til en ny bok eller artikkel av Terje Tvedt med den samme sitrende forventningen som de i sin pure ungdom ventet på den neste langspillplaten til The Rolling Stones, The Who, Jefferson Airplane eller et annet band som ble oppfattet som nådeløst anti-establishment. I Tvedts bøker finner de engasjement, språk med driv og kraft, standpunkter som respektløst går i rette med offisiøse personer og institusjoner med makt.

Tekstene til Tvedt mangler heller ikke slående perspektiver og lange linjer. Geopolitisk utvikling fra det østromerske riket til dagens innvandring syntetiseres i elegante en-linjere. En ekstra spiss gir det at Tvedts vidd og sarkasmer rammer de politisk korrekte. I hans øyne er den politiske eliten på hans spesialområde, bistandspolitikk, ikke bare identisk med det politisk korrekte, den har i tillegg oppkastet seg til makthaver nær sagt over alt i stat og samfunn, også i Morgenbladet.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse