Annonse
18:12 - 19. september 2018

Avkoloniseringsdebatten (8. juni 2018 — 18. september 2018)

Jøss, var det så vanskelig, da?

Annonse

– Jaaaaaaaaa!

Det går et brøl, ja, et faktisk brøl, gjennom auditorium 4 på Samfunnsvitenskapelig fakultet ved Universitetet i Oslo. Etter flere måneder med opphetet debatt, har Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond – SAIH – invitert til panelsamtale om avkolonisering av akademia. Salen er smekkfull. Møteleder har åpnet for spørsmål fra publikum, og biologiprofessor Kristian Gundersen, en av avkoloniseringens sterkeste kritikere, har tatt ordet med en bemerkning om at SAIH bare har invitert paneldeltagere «som er enige» med organisasjonens syn.

– Dette er ikke en måte å fremme kritisk tenkning på, sier han fra sin plass blant tilhørerne til panelsamtalen.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse