Annonse
18:12 - 19. september 2018

Avkoloniseringsdebatten (8. juni 2018 — 18. september 2018)

Jøss, var det så vanskelig, da?

Annonse

– Jaaaaaaaaa!

Det går et brøl, ja, et faktisk brøl, gjennom auditorium 4 på Samfunnsvitenskapelig fakultet ved Universitetet i Oslo. Etter flere måneder med opphetet debatt, har Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond – SAIH – invitert til panelsamtale om avkolonisering av akademia. Salen er smekkfull. Møteleder har åpnet for spørsmål fra publikum, og biologiprofessor Kristian Gundersen, en av avkoloniseringens sterkeste kritikere, har tatt ordet med en bemerkning om at SAIH bare har invitert paneldeltagere «som er enige» med organisasjonens syn.

– Dette er ikke en måte å fremme kritisk tenkning på, sier han fra sin plass blant tilhørerne til panelsamtalen.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.