Annonse

Annonse

00:01 - 08. april 2016

Tyngden du trenger

Er det mulig for en kvinne å bli professor i økonomisk historie på BI? Handelshøyskolen har luftige ambisjoner, men møter knallhard kritikk.

Bråk på kammerset: Mens det myldret i Handelshøyskolen BIs lokaler i Nydalen på åpen dag 8. mars, satt kollegiet ved skolen i et lukket oppvaskmøte.

Under glasstaket

Blå flagg med BI-logoen på slo i vinden, og svingdøren sluset fremtidens næringsliv inn fra det isete fortauet. 8. mars 2016 var åpen dag i Handelshøyskolens bygg i Nydalen. BIs feiring av kvinnedagen lignet ikke andre 8. mars-feiringer.

Å stige inn i BI-bygget er som å komme ut i friluft. Trapper, broer og avsatser bryter opp et veldig indre rom – åtte høye etasjer leder opp til glasstaket – og skaper mindre nisjer og avlukker som på den åpne dagen var fulle av stands, plakater og boder. Lobbyen myldret som gulvet i en børs, summingen av stemmer minnet om suset i en katedral.

Studenter kledd i turkise t-skjorter der det sto «Ask me!», delte ut brosjyrer. Åpen dag var en sjanse til å bygge merkevaren: Enorme BI-ballonger duvet i galleriene. Et par jenter fra BIs cheerleader-team forklarte at de het MIDAS og at draktene var gylne og kongeblå til minne om kongen som gjorde alt han rørte om til gull.

Lese mer?

UKE
59,-
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 35,-
per uke
Følg de viktige debattene og få en dypere innsikt i samfunnsaktuelle saker hver uke.
ARTIKKEL
20,-
Betal med Vipps/mCash/PayPal/Bitcoin.

Annonse