Annonse
12:12 - 12. november 2019

Regjeringen har ikke noe valg: Y-blokka må vekk, skriver Gaute Brochmann

Regjeringen har ikke noe valg: Y-blokka må vekk, skriver Gaute Brochmann

Vil bli revet: Om Y-blokka plutselig ble stående, ville ikke det bare bremse arbeidet, men avspore Statsbyggs godstog av et byggeprosjekt fullstendig, skriver Gaute Brochmann. Her: Fra oppføringen i 1969. Foto: Teigens Fotoatelier / Dextra
Annonse

«Jeg er glad for at Fylkesmannen bekrefter at rivevedtaket er gyldig og at vi nå kan gå videre i arbeidet med å bygge et åpent, trygt og grønt regjeringskvartal som vi alle kan være stolte av.»

Det skrev kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland til NRK etter at det mandag formiddag ble kjent at fylkesmann for Viken og Oslo ikke ville forsøke å gripe inn for å redde Y-blokka.

Dermed fikk huset en ny dødsdom. Det er ikke den første. Eller siste, siden Fortidsminneforeningen vil ta saken videre til sivilombudsmannen. Og på én side er det ikke rart at forkjemperne for bevaring holder koken; vinden blåser deres vei. Problemet er bare at selv en orkan ikke vil rikke regjeringen i dette spørsmålet. Miljø og kultur stiller i andre rekke, dette huset må vekk.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse