00:00 - 02. februar 2018

Burde være pensum

Personlig og viktig teaterkonsert om å vokse opp i blokk.

Sin egen historie: Blokk til blokk er en viktig forestilling, fortalt av mennesker som kunne ha falt på utsiden av samfunnet. Foto: Dag Jenssen

Innbyggertallet i Groruddalen økte med 70 prosent fra 1960 til 1990, og denne delen av Oslo har i dag 140.000 innbyggere med et mangfold av språklige, religiøse, etniske og kulturelle ulikheter.

På scenen i Det Norske Teatret står tre tidligere bøllefrø som har vokst opp i en av de mange boligblokkene i dalen: Don Martin og brødrene Fela og Castro. De forteller om sin oppvekst med politirazziaer, narkisnaboer og ungdomskriminalitet, men også om å henge på fritidsklubben der lokale ildsjeler oppmuntret dem til å uttrykke seg gjennom musikken.

Oppvekst i grå blokk. Hiphop vokste frem som en undergrunnssjanger laget av sinte og undertrykte minoritetsungdom fra The Bronx på 1970-tallet. Don Martin, tidligere rapper i Gatas Parlament, gir publikum et intensivkurs i hiphopens historie. Bakveggen er dekket av svart-hvitt-videoer fra ghettoen i New York, men går senere over til å vise Groruddalen filmet fra luften. Dalstrøket i solskinn og de grå t-banestasjonene skaper et visuelt bakteppe for teaterkonserten.

Annonse