Annonse
00:00 - 20. oktober 2017

Gaute Brochmann om omkampen i regjeringskvartalet

Statsbyggs mareritt kan bli en drøm som går i oppfyllelse for alle som er glade i Oslo, skriver Gaute Brochmann.

Som bestilt? Det skrånende huset ved siden av Høyblokken er det omstridte A-bygget. Illustrasjon: Team Urbis / Statsbygg
Annonse

Måneder med mumlende misnøye til tross: Det kom som lyn fra klar himmel da Team G8+, den tapende finalisten i konkurransen om Regjeringskvartalet, sendte inn en klage og krevde at vinneren, Team Urbis, ble diskvalifisert.

Statsbygg var jo bare noen alen fra å ha gjennomført en mangeårig seilas i uhyre krevende farvann uten en ripe i skroget. Det gjensto praktisk talt bare å legge til kai. Og så viste det seg plutselig at skuta tok inn vann og var i ferd med å synke i selve havnebassenget. Og det attpåtil fordi mannskapet ikke hadde klart å passe på at det var vanntette skott inne på fartøyet.

Nå er det uansett alle mann til pumpene, ellers kan hele prosessen totalhavarere. Statsbyggs mørkeste mareritt er i ferd med å bli virkelighet. Helt siden de første planene ble skissert våren 2012 har «gjennomføring» stått øverst på blokken. Her er det da også fremvist en forbløffende dyktighet. Og i lys av dette er det nesten uvirkelig at Statsbygg nå risikerer å falle for eget grep.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.