00:00 - 03. mars 2017

Gjør det selv-bydelen

Det nye selvbyggerprosjektet til Nøysom arkitekter gjør Svartlamon enda mer ulikt resten av det bebygde Norge. Og dermed enda mye viktigere.

Selvbyggere: Guro Slettnes, John Strandskog og de to barna deres snekrer på ett av fem selvbyggerhus som er planlagt av Nøysom arkitekter på Svartlamon i Trondheim. Men eie det skal de ikke. Huset tilhører Boligstiftelsen og familien leier tilbake det de selv bygger. Ingen ting er som man skulle tro i Norges eneste alternative bydel.

– Det der? Det er europaller vi har plukket fra hverandre og spikret opp.

John Strandskog peker på himlingen over hodene våre, en brokete, men samtidig sirlig snekret mosaikk av grov, ubehandlet plank.

Vi befinner oss på Svartlamon, Trondheim, midt på gulvet i første etasje av det som skal bli det nye hjemmet til John, kjæresten Guro Sletnes og deres to barn. Rundt oss er interiøret i ferd med å ta form. Parketten og panelet på veggene ser nytt ut. Men vinduer, skyvedør, kjøkkeninnredning og alt annet her inne har åpenbart hatt et langt liv før det fant veien til dette huset.

Annonse