Annonse

Annonse

00:00 - 15. april 2016

Samtid ut av ledd

Wishful beginnings er en visuelt sterk opplevelse, men innholdet er mer famlende og uklart.

Menneskeskapt: Alle utøverne ser ut til å være kledd i syntiske materialer fra topp til tå. Foto: Ingrid Eggen

Verk Produksjoner har erstattet sceneteppet på Black Box Teaters store scene med en ugjennomtrengelig vegg. Langs stolradene står Verks medlemmer, iført syntetiske parykker, fuskepels, gummimasker og paljetter. Slik samles både publikum og utøvere i publikumsamfiet, og sammen møter vi veggen.

En av utøverne, Solveig L. Mohn, tar opp en mikrofon og begynner å stille en av de andre, Espen K. Høiner, spørsmål. Hva er du takknemlig for, hva er du redd for, tror du på gjenferd – ville det fylle deg med håp om noen døde? De står på hver sin side av salen, og snakker bokstavelig talt over hodene på oss, samtidig som spørsmålenes enkle natur gjør en som publikummer selvbevisst (hvilken rød mat liker jeg egentlig best, og hva er det flaueste jeg har gjort?). Samtidig melder en tvil seg: Er Høiners svar innstuderte, eller er de så oppriktige og umiddelbare som han gir uttrykk for?

 

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse