Annonse
00:00 - 09. oktober 2015

Gaute Brochmann: Hei, Statsbygg. Bra jobbet!

Hei, Statsbygg. Bra jobbet! skriver Gaute Brochmann.

Bra jobbet! Gaute Brochmann mener Statsbygg fortjener ros for arbeidet med nytt regjeringskvartal. Denne uken lanserte de sin «anbefaling av byformingsprinsipper» for det nye kvartalet. Illustrasjonen viser oversikt mot sør. Foto: Nordic - Office of Architecture (illustr.)/Statsbygg
Annonse

Mer demokrati, mer åpenhet. Man kan ikke si annet enn at Statsbygg fortsatte å leve opp til denne parolen da de tirsdag formiddag, under en velregissert pressekonferanse, lanserte sin «anbefaling av byformingsprinsipper» for det nye regjeringskvartalet. For selv om vi fortsatt befinner oss tidlig i prosessen for bygging av Norges nye maktsentrum, er nasjonen usedvanlig velinformert om Statsbyggs gjøren og laden i denne saken. Og heller ikke denne gangen er det noe bindende som legges frem.

Det pedagogisk animerte forslaget vi ble servert, er resultatet av Statsbyggs bearbeidelse av de innspillene Snøhetta & co serverte før ferien. Dette skal igjen tjene som innspill til en reguleringsplan (der veier, byggegrenser og høyder og så videre fastsettes). Før arkitektkonkurransene for utforming av bygg og uterom lanseres på bakgrunn av dette igjen. Og vi etter hvert kan tenke på å begynne å bygge.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse