Annonse
00:00 - 26. april 2019

Til Den norske Forfatterforening

Har Forfatterforeningen underkjent min forskning? 

Annonse

Kjære Heidi Marie Kriznik. Da Den norske Forfatterforening offentliggjorde sin beklagelse av Æresretten av 1945, uttalte Cato Schiøtz at nå var Alf Larsen rehabilitert og min fremstilling av ham i boken En antisemitt trer frem. Alf Larsen og jødeproblemet underkjent av Den norske Forfatterforening.

Jeg har forstått det slik at du har tatt avstand fra denne påstanden.

Cato Schiøtz gir seg imidlertid ikke. I et nytt forsøk på å rehabilitere Alf Larsen (Morgenbladet 12. april) bruker han atter en gang Forfatterforeningen i et angrep på min bok. Denne gang hevder han at min behandling av Alf Larsen og Æresretten er «servil og ukritisk» og at Forfatterforeningen har tatt et indirekte oppgjør med fremstillingen.

Da jeg finner det påfallende at en av landets profilerte advokater skyver Den norske Forfatterforening foran seg i et angrep på en bok han åpenbart er sterkt ubekvem med, vil jeg spørre deg: Er det slik at Forfatterforeningen har underkjent min forskning, direkte eller indirekte? Og hvordan forholder Den norske Forfatterforening seg til Schiøtz’ gjentatte bruk av foreningens beklagelse?

Jan-Erik Ebbestad Hansen

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse

Samtidig ser vi grunn til å besvare en sentral påstand som ligger til grunn for at han konkluderer med at dette er «en umulig bok».
Helseministeren har selv sviktet sin informasjonsplikt overfor regjering, storting og befolkningen og han har heller ikke fulgt loven.
Enige er vi også om at skal du bli god til å skrive, må du ikke bare skrive selv, men du må også lese mye.
Til Espen Ottosen: Medisinen har  vært en viktig premissleverandør for vår forståelse av kjønn.
«Problemet er tanken om at god skriving er en slags «kode» man kan lære seg ved hjelp av noen «nøkler».»