00:00 - 21. september 2018

Egenrådig språkarbeider

Få unge poeter her til lands skriver så sterkt, kompromissløst og overbevisende som Casper André Lugg.

På gjensnødde stier: Man skal ikke lese langt i Casper André Luggs nye diktsamling før man finner landskaper av skog, tåke, is, frost og sevje. Arkivfoto: Katinka Hustad

Vi kan trygt kalle Casper André Lugg en av de mest produktive unge poetene her til lands, når han nå har kommet med sin femte diktsamling – den fjerde på fire år. Vanligvis vekker et slikt utgivelsestempo en viss mistenksomhet i meg, men med denne dikteren er det annerledes. 

Få skriver så sterkt og kompromissløst og overbevisende som Lugg. Ja, jeg må innrømme at den avstandsløsheten som han selv har trukket frem som viktig i livet og i diktningen, tar umiddelbar plass i meg også, når jeg leser diktene hans. Det han skriver føles nært. Tilgi det virkeliges blomstring er ikke et unntak.

Annonse