Annonse
00:00 - 15. februar 2019

«Vi må være på vakt overalt og hele tiden.»

Mange LHBTI-personer flyktet Tanzania da myndighetene iverksatte massearrestasjoner av homofile i fjor høst. Den store majoriteten som ble igjen, lever nå i konstant frykt for å bli avslørt.

Homofobi i Tanzania: – Jeg har vært i et kunstig heterofilt forhold de siste tre årene, slik at ingen skal fatte mistanke om at jeg egentlig er homofil, og for at jeg ikke skal påføre familien min skam, forteller Emanuel. 
Annonse

«Jeg hørte en politimann rope «Han der er homo!»

23 år gamle «Razack» ble pågrepet da han var på vei hjem fra et utested sammen med noen venner. Han sitter på sengekanten på rommet sitt i utkanten av storbyen Dar-es-Salaam, i en nystrøket stripete T-skjorte og olabukse. Smarttelefonen i venstre hånd. Mild i blikket, pen i tøyet og myk i stemmen.

– Så dyttet de meg inn i en bil og fraktet meg til en politistasjon. Der ble jeg tvunget til å ta av meg klærne og gjøre styrkeøvelser som underholdning for politibetjentene. Deretter ble jeg ble slått og mishandlet. De sa jeg var en djevel som kom til å råtne i fengselet.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«En halv liter melk, to små kavringer eller to knekkebrød med margarin og mysost, kneippbrød med margarin og mysost, et halvt eple eller en halv appelsin – eller hundre gram gulrot…»