Annonse
15:37 - 07. august 2018

– Vi har fått et klima der noen feminister skal nektes å uttale seg

Seks medlemmer av Den Selskapelige ble kastet ut av diskusjonsgruppen. De reagerer på et ekskluderende debattklima. 

Kastet ut av Den selskapelige: – Jeg kan være frisk i replikken, sier kunstner og samfunnsdebattant Tonje Gjevjon. – Men skal vi ikke kunne ha ulike perspektiver? 
Annonse

Transdebatten har dukket opp med jevne mellomrom i Den Selskapelige-gruppen på Facebook, som da SVs kvinnekonferanse trakk invitasjonen av den britiske journalisten og feministaktivisten Julie Bindel på grunn av anklager mot transfobi – og da loven om juridisk kjønn trådte i kraft sist sommer. 

De tydeligste frontene har vært mellom såkalte terf- og queer-aktivister, som diskuterer hvorvidt transdebatten egentlig er forenlig med kvinnesaken.  

I sommer har debatten gått i en ekstra krass retning. Administratorene i diskusjonsforumet, med nesten 8000 medlemmer, kastet ut seks medlemmer for brudd med gruppens selskapelige kodeks. Flere meldte seg også ut på eget initiativ i protest.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
2000,-
per år
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer alt stoffet du finner i papiravisen, i tillegg til saker du kun finner på nett. Du har også tilgang til eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.