Annonse
15:37 - 07. august 2018

– Vi har fått et klima der noen feminister skal nektes å uttale seg

Seks medlemmer av Den Selskapelige ble kastet ut av diskusjonsgruppen. De reagerer på et ekskluderende debattklima. 

Kastet ut av Den selskapelige: – Jeg kan være frisk i replikken, sier kunstner og samfunnsdebattant Tonje Gjevjon. – Men skal vi ikke kunne ha ulike perspektiver? 
Annonse

Transdebatten har dukket opp med jevne mellomrom i Den Selskapelige-gruppen på Facebook, som da SVs kvinnekonferanse trakk invitasjonen av den britiske journalisten og feministaktivisten Julie Bindel på grunn av anklager mot transfobi – og da loven om juridisk kjønn trådte i kraft sist sommer. 

De tydeligste frontene har vært mellom såkalte terf- og queer-aktivister, som diskuterer hvorvidt transdebatten egentlig er forenlig med kvinnesaken.  

I sommer har debatten gått i en ekstra krass retning. Administratorene i diskusjonsforumet, med nesten 8000 medlemmer, kastet ut seks medlemmer for brudd med gruppens selskapelige kodeks. Flere meldte seg også ut på eget initiativ i protest.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.