Annonse
14:50 - 03. august 2018

En uselskapelig debatt

Seks personer er blitt kastet ut og mange har gått selv. Den siste uken har en transdebatt i kvinnegruppen Den Selskapelige vekket voldsomme reaksjoner.

Maria Gossé og Ingrid Frivold fra kvinnegruppen Den Selskapelige. På veggen henger en gjespende Ida Warholm Bjørken fra samme gruppe.
Annonse

– Vi hadde jo en intern krangel da vi kastet ut de seks personene, sier Ingrid Frivold og skotter bort på sin medadministrator i kvinnegruppen Den Selskapelige på Facebook, Maria Gossé.

Den siste uken har spørsmålet om hva det egentlig vil si å være kvinne rast på diskusjonsgruppa, så voldsomt at noen er blitt kastet ut. Hvorfor har den selskapelige diskusjonen blitt så uselskapelig, som det kalles i gruppens definisjon? Spørsmålet som skulle velte den ellers så selskapelige tonen var spørsmålet om transkvinner også er kvinner. Er det kvinnelige biologi eller selvbestemt identitet?

Etter en rekke opphetede debattråder, sa administratorene i Den Selskapelige seg i helgen lei, og kastet ut seks personer (kvinner) fra gruppa for å ha brutt gruppens selskapelige kodeks. Etter utkastingen har administratorene fått kritikk. Er det bare et ekkokammer? Er det ikke lov å være uenig lenger?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.