Annonse
00:00 - 20. juli 2018

Jordan vet hvordan

Hva får to norske menn til å reise ens ærend til London for å høre en to timer lang diskusjon om religion? Forstår vi det, forstår vi kanskje mer av fenomenet Jordan Peterson.

Om en liten halvtime skal Jordan Peterson entre scenen. – Jeg har aldri tenkt at jeg må forenkle det jeg sier for publikum, sier mannen som har blitt et fenomen.
Annonse

– Tror du noen av dere er i stand til å uttrykke fullt ut hva dere tror på? Det er fullstendig tåpelig! Du er ikke gjennomskuelig for deg selv på noen som helst måte!

Halve kroppen til Jordan Peterson henger ut av den dype, mørke skinnlenestolen han sitter i. Hendene presser mot armlenet, overkroppen er vridd ut mot de nær 8000 menneskene som følger hvert ord han sier. De to andre på scenen har han tilsynelatende glemt.

– La oss gå løs på dette med kognitiv nevrovitenskap, shall we? 99 prosent av det du prosesserer er ubevisst, så du kan ikke uttrykke Hvem. Du. Er.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Valgvinnerne ble det rurale veipartiet Senterpartiet og det urbane anti-veipartiet De Grønne. Trolig aner vi her et frempek mot neste stortingvalg, hvor klima- og miljøpolitikken…»