Annonse
11:44 - 14. juni 2018

«Døden er bedre enn dette»

De flyktet fra voldelige ektemenn. Nå sitter de i fengselet Norge bygget. Se episode to av Anders Hammers dokumentarserie fra Afghanistan.

Annonse

Mellom 2005 og 2012 brukte Norge over én milliard bistandskroner og sendte over 3 000 soldater til provinsen Faryab i Afghanistan. Hva ble resultatet? Dokumentarfilmskaper Anders Hammer har reist til Faryab, som nå er et av de farligste områdene i Afghanistan, for å dokumentere arven etter Norge.

I denne episoden i dokumentarserien Arven etter Norge besøker han fengselet i provinshovedstaden Maimana, som Norge har brukt 23 millioner kroner på å bygge opp og modernisere. Blant fangene er kvinner som er dømt for å ha flyktet fra voldelige ektemenn.

Arven etter Norge vil publiseres på morgenbladet.no de neste ukene. Se første episode, om den brutale krigsherren som har overtatt Norges krig mot Taliban, her.

NB: Filmserien er kun tilgjengelig for norske ip-adresser.

Vil du ha varsel når neste film dukker opp? Legg inn din e-postadresse her:

For å sende disse e-postene, lagres din e-postadresse hos vår underleverandør Mailchimp. Du kan når som helst melde deg av listen ved hjelp av lenker i e-postene. Vi verner om dine opplysninger. E-postadressen du oppgir her vil kun bli brukt til å sende oppdateringer om videoserien, og listen vil bli slettet når alle filmene i serien er publisert.

Les også:

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt