11:44 - 14. juni 2018

«Døden er bedre enn dette»

De flyktet fra voldelige ektemenn. Nå sitter de i fengselet Norge bygget. Se episode to av Anders Hammers dokumentarserie fra Afghanistan.

Mellom 2005 og 2012 brukte Norge over én milliard bistandskroner og sendte over 3 000 soldater til provinsen Faryab i Afghanistan. Hva ble resultatet? Dokumentarfilmskaper Anders Hammer har reist til Faryab, som nå er et av de farligste områdene i Afghanistan, for å dokumentere arven etter Norge.

I denne episoden i dokumentarserien Arven etter Norge besøker han fengselet i provinshovedstaden Maimana, som Norge har brukt 23 millioner kroner på å bygge opp og modernisere. Blant fangene er kvinner som er dømt for å ha flyktet fra voldelige ektemenn.

Arven etter Norge vil publiseres på morgenbladet.no de neste ukene. Se første episode, om den brutale krigsherren som har overtatt Norges krig mot Taliban, her.

NB: Filmserien er kun tilgjengelig for norske ip-adresser.

Vil du ha varsel når neste film dukker opp? Legg inn din e-postadresse her:

For å sende disse e-postene, lagres din e-postadresse hos vår underleverandør Mailchimp. Du kan når som helst melde deg av listen ved hjelp av lenker i e-postene. Vi verner om dine opplysninger. E-postadressen du oppgir her vil kun bli brukt til å sende oppdateringer om videoserien, og listen vil bli slettet når alle filmene i serien er publisert.

Les også:

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse