Annonse
00:00 - 08. juni 2018

«Når vi tar dem, dreper vi dem»

Arven etter Norge, en dokumentarserie fra Afghanistan av Anders Hammer. OBS: Filmen inneholder sterke bilder.

Annonse

Gjennom syv år brukte Norge én milliard kroner på bistand og 3 000 soldater på å forsøke å skape fred og utvikling i den avsidesliggende provinsen Faryab i Afghanistan. Siden de norske styrkene trakk seg ut i 2012, har det knapt vært nordmenn der. Provinsen er blitt en av Afghanistans farligste, og Taliban kontrollerer store deler av landsbygda.

Dokumentarfilmskaper Anders Hammer bodde i Afghanistan i seks år, og har vært i Faryab hvert år siden 2006. Nå har han dokumentert arven etter den norske krigføringen og det største statsbyggingsprosjektet Norge har deltatt i utenlands noensinne. Serien med kortdokumentarer vises her på morgenbladet.no de neste ukene. 

OBS: Filmen inneholder enkelte sterke bilder. 

I neste episode besøker vi fengselet i provinshovedstaden Maimana, som Norge brukte 23 millioner på å bygge opp. Vil du ha varsel når neste film dukker opp? Legg inn din e-postadresse her:

For å sende disse e-postene, lagres din e-postadresse hos vår underleverandør Mailchimp. Du kan når som helst melde deg av listen ved hjelp av lenker i e-postene. Vi verner om dine opplysninger. E-postadressen du oppgir her vil kun bli brukt til å sende oppdateringer om videoserien, og listen vil bli slettet når alle filmene i serien er publisert.

NB: Filmserien er kun tilgjengelig for norske ip-adresser.

Se alle episoder i serien her. Oppdateres fortløpende.

Les også: 

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt