Annonse
00:00 - 23. februar 2018

Nye millioner til FHF-forskere

Annonse

Lakseoppdretterne klager ofte over statlig regulering — nå vil de utrede forvaltningen av seg selv. Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF), som er blitt sterkt kritisert i disse spalter, står bak prosjektet til 9,5 millioner kroner. Det skal ledes av Nofima-forsker Roy Robertsen, tidligere regionsjef i Sjømat Norge. Blant forskerne er advokat Bjørn Sørgård, som har representert Sjømat Norge. Med er også UiS-forskerne Frank Asche, som per 2016 hadde 200 aksjer i Austevoll Seafood, og Ragnar Tveterås, som er styremedlem i Roxel Aqua og Blueplanet AS. Blant de heldige finner vi også NTNUs Tonje Osmundsen, som etter Morgenbladet/Harvests artikkel om FHF gikk ut med kritikk av avisen i fem ulike medier. Da Osmundsen mener havbrukskritikk ofte har en «konspiratorisk stil», presiserer vi at vi ikke mener bevilgningene hennes fra FHF har noen som helst sammenheng med hennes offentlige forsvar for samme institusjon.

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse