Annonse
00:00 - 19. januar 2018

Dere også, akademia?

Nærmere 60 trakasseringssaker er varslet til norske universiteter og høyskoler i kjølvannet av metoo. Men sektorens opprop mot trakassering ble ingen suksess.

Annonse

«Kampanjen har fått mindre oppmerksomhet enn jeg hadde trodd den skulle få. Det er overraskende», sier Anne Gjelsvik, professor i filmvitenskap ved NTNU.

Metoo har skylt over en rekke bransjer siden i fjor høst: Bygg- og anleggsarbeidere, musikere, skuespillere, fagforeningsfolk og leger har alle hatt emneknagger for å vise frem uønsket seksuell oppmerksomhet og trakassering. Avsløringene fortsetter å komme. Sent i november startet også Marit Hovdal Moan og Sophia Efstathiou ved NTNU et opprop for akademia, kalt «#Metooakademia».

Men av drøyt 30 000 ansatte ved norske høyskoler og universiteter er det i skrivende stund bare 568 som har valgt å sette sitt navn på oppropet. «Hvorfor?», undrer nå flere i sektoren.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.