Annonse
00:00 - 15. desember 2017

Profet i Youtubes rike

Han mener Metoo-kampanjen skyldes p-pillen og at universitetene er tatt over av nymarxister. Da Jordan Peterson gikk til krig mot identitetspolitikken, ble han akademias mest omstridte mann.

Jeg nekter: Jordan Peterson ble berømt da han formelig ropte sin motstand mot en lov han mener pålegger ham å bruke kjønnsnøytrale pronomen, som «hen». – Det innfører et sosialkonstruktivistisk syn på biologisk kjønn og kjønnsidentitet i lovs form, sier han.
Annonse

Hør Jordan Petersen på Morgenbladets podkast: 

«Transfob, fordomsfull, rasist. Skal ha skapt et utrygt campus, være nazist, være mer eller mindre en holocaustfornekter. Når du først er blitt sammenlignet med Hitler, har du på en måte nådd toppen av potensielle fornærmelser.»

Jordan B. Peterson snakker som en ganske vanlig akademiker: Han veier sine ord, tar pauser mens han tenker, legger ut tankene sine som punktlister. Men det er anklagerlisten mot sin egen person han beskriver.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse