Annonse

Annonse

00:00 - 11. august 2017

Polen i kjønnskrise

Den polske utdanningsministeren vil fjerne kjønnsstudier fra akademia og svekke humanistisk forskning. Aborttilhengere risikerer å ikke få jobb.

Demonstrerer for frihet: I Polen er regjeringen i ferd med å skaffe seg mer og mer kontroll over private medier, domstolene og utdanningssektoren. Den akademiske friheten er truet, mener polske forskere. Her fra en demonstrasjon mot regjeringen i Krakow i juli. FOTO: Jakub Wlodek / NurPhoto / Getty Images

«Jeg har en doktorgrad, som er en stor investering i livet mitt, men nå må jeg bare kaste den i søpla. Selvfølgelig er jeg sint og bekymret», sier Aleksandra Kanclerz.

Hun har doktorgrad i filosofi og etikk med spesialisering i feministisk teori, men opererer med to ulike cv-er når hun søker jobb i hjemlandet Polen. En som viser kjønnsstudier som hovedfelt og en uten.

− Kjønnsstudier er ikke lenger velkomment i dagens Polen, fordi det er et intellektuelt sted for feministisk aktivisme. Regjeringen er både sterkt antifeministisk og mot homoseksualitet. De vil kutte feminismen ved røttene, sier hun.

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
Årets ukesavis! European Newspaper Award
ABONNEMENT
Fra 170,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse