Annonse

Annonse

00:00 - 11. august 2017

Polen i kjønnskrise

Den polske utdanningsministeren vil fjerne kjønnsstudier fra akademia og svekke humanistisk forskning. Aborttilhengere risikerer å ikke få jobb.

Demonstrerer for frihet: I Polen er regjeringen i ferd med å skaffe seg mer og mer kontroll over private medier, domstolene og utdanningssektoren. Den akademiske friheten er truet, mener polske forskere. Her fra en demonstrasjon mot regjeringen i Krakow i juli. FOTO: Jakub Wlodek / NurPhoto / Getty Images

«Jeg har en doktorgrad, som er en stor investering i livet mitt, men nå må jeg bare kaste den i søpla. Selvfølgelig er jeg sint og bekymret», sier Aleksandra Kanclerz.

Hun har doktorgrad i filosofi og etikk med spesialisering i feministisk teori, men opererer med to ulike cv-er når hun søker jobb i hjemlandet Polen. En som viser kjønnsstudier som hovedfelt og en uten.

− Kjønnsstudier er ikke lenger velkomment i dagens Polen, fordi det er et intellektuelt sted for feministisk aktivisme. Regjeringen er både sterkt antifeministisk og mot homoseksualitet. De vil kutte feminismen ved røttene, sier hun.

Annonse