Annonse

Annonse

00:00 - 07. juli 2017

Mohamed Abdi om Norge og Liu Xiaobo

Det er skammelig at Norge ikke støtter Liu Xiaobo, skriver Mohamed Abdi.

«Jeg har ingen fiender og intet hat. Ingen av politifolkene som har overvåket, arrestert eller avhørt meg, ingen av de som har anklaget meg, og ingen av dommerne som vil dømme meg er mine fiender […]».

Disse ordene tilhører den kinesiske dissidenten og menneskerettsaktivisten Liu Xiaobo. Dette er fra hans forsvarstale under rettssaken mot ham i 2009. For Liu og andre kinesiske dissidenter er det systemet som er hovedproblemet – ikke først og fremst de menneskene som jobber for det. Det eneste Liu er skyldig i, er å ha etterspurt og engasjert seg for mer demokratisering i Kina.

 

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse