Annonse
00:00 - 07. juli 2017

Mohamed Abdi om Norge og Liu Xiaobo

Det er skammelig at Norge ikke støtter Liu Xiaobo, skriver Mohamed Abdi.

Annonse

«Jeg har ingen fiender og intet hat. Ingen av politifolkene som har overvåket, arrestert eller avhørt meg, ingen av de som har anklaget meg, og ingen av dommerne som vil dømme meg er mine fiender […]».

Disse ordene tilhører den kinesiske dissidenten og menneskerettsaktivisten Liu Xiaobo. Dette er fra hans forsvarstale under rettssaken mot ham i 2009. For Liu og andre kinesiske dissidenter er det systemet som er hovedproblemet – ikke først og fremst de menneskene som jobber for det. Det eneste Liu er skyldig i, er å ha etterspurt og engasjert seg for mer demokratisering i Kina.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«20. januar 2009 plasserte nybakte foreldre over hele kloden sine håpefulle ved tv-skjermen og fotograferte de nye verdensborgerne foran bildene alle ville tro på: av USAs nyvalgte…»