Annonse
00:00 - 07. juli 2017

Mohamed Abdi om Norge og Liu Xiaobo

Det er skammelig at Norge ikke støtter Liu Xiaobo, skriver Mohamed Abdi.

Annonse

«Jeg har ingen fiender og intet hat. Ingen av politifolkene som har overvåket, arrestert eller avhørt meg, ingen av de som har anklaget meg, og ingen av dommerne som vil dømme meg er mine fiender […]».

Disse ordene tilhører den kinesiske dissidenten og menneskerettsaktivisten Liu Xiaobo. Dette er fra hans forsvarstale under rettssaken mot ham i 2009. For Liu og andre kinesiske dissidenter er det systemet som er hovedproblemet – ikke først og fremst de menneskene som jobber for det. Det eneste Liu er skyldig i, er å ha etterspurt og engasjert seg for mer demokratisering i Kina.

 

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt