Annonse
00:00 - 23. juni 2017

Et forskermareritt

Historien om da Chiles oppdrettsindustri ble ruinert av et norsk virus – og hvordan stipendiat Siri Vike nesten ble knust som forsker da hun oppdaget det.

Herdet: Siri Vike har sluttet å lese e-post om kvelden. Det var da de kom, e-postene fra Aquagens administrerende direktør Odd Magne Rødseth om forskningsjukset hun skulle være skyldig i. Siden sov hun ikke.
Annonse

En dag i april ankom fiskehelsebiolog Siri Vike et konferansehotell på Værnes. Hun satte fra seg trillekofferten, fikk permen og navnelappen og så søkende rundt seg etter kolleger, slik forskere gjør hver eneste dag på konferanser rundt om i landet.

For Vike var imidlertid denne konferansen spesiell.

– Som et familietreff, sa hun ironisk da vi møttes i lobbyen.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.