Annonse

Annonse

00:00 - 12. mai 2017

Hva er et menneske verdt?

Menneskeverd er vanskelig å få grep om. Hvem kan si hva et menneskeliv er verdt? Kan filosofene rydde opp? Hva er det de ikke snakker om?

Dette er debatten: I et intervju i Minerva 2. april sa Aksel Braanen Sterri (til venstre) at «embryoer som har dårlige forutsetninger for å leve gode liv» bør kunne velges bort, og brukte Downs syndrom som eksempel. Debatten går i mange medier, og reiser spørsmål om ytrings­frihet, forskning og menneskesyn. I ukens brevveksling går filosof Inga Bostad (til høyre) i debatt med Sterri.

Debatten om sorteringssamfunnet går med ny intensitet etter Aksel Braanen Sterris uttalelser om livskvaliteten til mennesker med Downs.

Hva er følelsenes og erfaringenes status i moralfilosofien? En ny generasjon av bioetisk orienterte moralister utfordrer den klassiske humanismen, den som er forankret i den kristne kulturarven og som ligger til grunn for menneskerettighetene, blant annet. Morgenbladet inviterte den erfarne filosofen og trebarnsmoren Inga Bostad til en brevveksling med den unge stipendiaten. Siden torsdag i forrige uke har e-postene gått mellom de to. Her er brevene samlet.

 

 

Lese mer?

UKEPASS
59,-
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 35,-
per uke
Følg de viktige debattene og få en dypere innsikt i samfunnsaktuelle saker hver uke.
ARTIKKEL
20,-
Betal med Vipps/mCash/PayPal/Bitcoin.

Annonse