Annonse
00:01 - 23. september 2016

Fakta, faen

Statsrådene sliter med å holde tungen rett i munnen når de snakker om forskning. Eller har de – og resten av verden – bare misforstått moderne vitenskap? Velkommen til den postnormale virkelighet.

Justisminister Anders Anundsen har fått oppmerksomhet etter sine tilfeldige forskningsreferanser. Fotoillustrasjon: Christina Ulriksen
Annonse

Justisminister Anders Anundsen mener cannabis er farligere enn alkohol, og viser til forskning som viser seg å være en upublisert svensk eksamensoppgave.

Helseminister Bent Høie får forskning som viser at hans foretrukne, nøytrale snuspakker ikke er fullt så effektive som han ønsker de skal være – og putter rapporten i skuffen.

Innvandringsminister Sylvi Listhaug begrunnet sin asylinnstramming med at «forskning viser at det svært ofte er foreldrene og familien som sender barna sine ut på farefulle reiser», uten at forskeren bak rapporten kjente seg igjen i det.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse