Annonse
09:03 - 09. september 2016

Ber om viten­skapelig råd

Regjeringens bruk av forskning er for dårlig, mener kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Nå foreslår han et nytt Nasjonalt vitenskapsråd. «Sett i gang!», svarer Arbeiderpartiet.

Vil ha bedre råd: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mener offentlig sektor bestiller for mye som ikke reellt sett kan brukes til noe. – Man er mer opptatt av alltid å ha en evalueringsrapport, enn av å få en evaluering som faktisk er nyttig, sier han.
Annonse

– Vitenskapsrådet skal gi råd om hvordan staten og politikerne skal bruke og forholde seg til forskning, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

I USA har Det hvite hus, siden 1976, hatt et eget Office of Science and Technology Policy, som gir presidenten råd om teknologi og vitenskap. I Storbritannia har statsministeren en Chief Scientific Adviser. Nå kan Norges regjering få et tilsvarende organ. I sitt utkast til nytt partiprogram går nemlig Høyre inn for å etablere et «vitenskapelig rådgivende organ for regjeringen».

– Veldig mange land har slike vitenskapsråd for å sikre at politikken bygger på solid forskning, sier Isaksen, som selv har ledet arbeidet med å lage partiprogrammet, som ble presentert onsdag denne uken.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse