Annonse
00:00 - 29. april 2016

«I en avis fra 50-tallet, vil du se meningene hans, ord for ord»

– Det er den vanlige konservative talen. Den er forskrekkelig, sier den franske suksessforfatteren Édouard Louis om Kjartan Fløgstad.

• Kritiserer Fløgstad: Édouard Louis reiser nå rundt i Sør-Amerika for å promotere roman­debuten, men han føler seg ikke som noe «forgylt offer» som gjør seg stor på sin fæle bakgrunn: – Når jeg møter folk, snakker de om problemene de selv har gått gjennom. Dette dreier seg om frigjøring og fremgang. At du har rett til å si: «Jeg vil ikke leve dette livet lenger». Foto: Jean-Luc Bertini/Pascoandco.com
Annonse

Hør Kjartan Fløgstad svare Édouard Louis på Morgenbladets podcast. Abonnér i Itunes eller lytt her: 

«Jeg vil gladelig utfordre disse gammeldagse og konservative synspunktene.» Slik svarte den unge franske forfatteren Édouard Louis da Morgenbladet i en e-post spurte om han ville kommentere Kjartan Fløgstads kritikk av hans selvbiografiske debutroman fra 2014, Farvel til Eddy Bellegueule.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse