Annonse
00:00 - 29. april 2016

«I en avis fra 50-tallet, vil du se meningene hans, ord for ord»

– Det er den vanlige konservative talen. Den er forskrekkelig, sier den franske suksessforfatteren Édouard Louis om Kjartan Fløgstad.

• Kritiserer Fløgstad: Édouard Louis reiser nå rundt i Sør-Amerika for å promotere roman­debuten, men han føler seg ikke som noe «forgylt offer» som gjør seg stor på sin fæle bakgrunn: – Når jeg møter folk, snakker de om problemene de selv har gått gjennom. Dette dreier seg om frigjøring og fremgang. At du har rett til å si: «Jeg vil ikke leve dette livet lenger». Foto: Jean-Luc Bertini/Pascoandco.com
Annonse

Hør Kjartan Fløgstad svare Édouard Louis på Morgenbladets podcast. Abonnér i Itunes eller lytt her: 

«Jeg vil gladelig utfordre disse gammeldagse og konservative synspunktene.» Slik svarte den unge franske forfatteren Édouard Louis da Morgenbladet i en e-post spurte om han ville kommentere Kjartan Fløgstads kritikk av hans selvbiografiske debutroman fra 2014, Farvel til Eddy Bellegueule.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.