Annonse
00:00 - 18. mars 2016

Høyres ensidige skolesatsing

Høyres storsatsing på lærerutdanning virker så ensidig at partiet kan tape kampen om skolen, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Neste skoleår blir det antagelig flere lærere på videreutdanning enn noen gang før. 10 627 lærere har søkt om å få være med på den relativt lukrative ordningen med å videreutdanne seg. Kommunene har denne uken behandlet alle søknadene, og selv om det kan bli noen tusen som får nei, vil det være flere lærere som sanker nye studiepoeng enn det var i fjor, og alle årene før det.

Samtidig jobber lærerutdannerne på spreng med å forme den nye fem-årige masterutdannelsen som skal innføres ved alle høyskoler og universiteter i 2017. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen gjør virkelig alvor av regjeringens og Høyres fremste slagord fra skoledebatten – de satser på lærerne. Eller for å si det mer korrekt: De satser på fremtidens utdannere og den delen av dagens skolepersonell som ønsker å studere mer.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse