Annonse
00:00 - 16. mars 2018

«Kan det være relevant å dra 22. juli-kortet?»

Annonse

Kjære Etiker, Sylvi Listhaug skriver på Facebook: «AP mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet. Lik og del!» Da Jonas Gahr Støre tar til motmæle minner han om at filmen Utøya 22. juli er kommet på kino og at Ap er et parti som vet hva terror er. Høyres Jan Tore Sanner sa da at nå måtte Ap slutte å dra 22. juli-kortet. Og her er det jeg kommer i tvil. 22. juli hadde ikke noe direkte med den opprinnelige saken – behandlingen av lovforslaget – å gjøre, det er sant. Kan 22. juli likevel være relevant kontekst, eller blir det et forsøk på å spille offer? Dette minner meg om debatter om holocaust, eller klimaet i mellomkrigstiden. Det er ikke gangbart i seriøse debatter å «hitle» noen (sammenligne med Hitler) eller dra holocaust-kortet, da har man gått tom for kjølige argumenter. Men kan ikke slike spesielle store tragedier brukes for å underbygge et argument? De har jo faktisk skjedd?

Hilsen Anonym

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse