Annonse
00:00 - 20. januar 2017

Elin Ørjasæter om ulv og politikkens abdikasjon.

Ulvesaken er et eksempel på politikkens abdikasjon, skriver Elin Ørjasæter.

Annonse

Jeg tviler på at Vidar Helgesen er særlig opptatt av ulv. Han har i hele sin karriere hatt nesen vendt ut av landet, fra han startet på UDs aspirantkurs i 1999, via opphold i Geneve, fredsarbeid på Sri Lanka, flere internasjonale verv og så inn i regjeringen som EU-minister. Sjekk twitterkontoen hans og se hvordan også globale klimasaker ligger hans hjerte nærmere enn noen skabbete bikkjeskinn i områder av landet han neppe har satt sine dress-sko.

Det er nok det samme for ham om ulveflokkene i Osdalen og Letjenna lever eller dør. Vår statsråd er opptatt av større spørsmål. Men dessverre for ham finnes det et folk der ute. Som må ha bikkja i et stort bur på tunet, og som ikke tør å la barnebarna bygge hytte i skogen lenger. Sånne enkle ting som påvirker livet til folk.

Annonse