00:00 - 03. juli 2020

Et flott monument og en veldig lang gågate

Haugesund fremstår som en by med skiftende selvtillit og sympatisk liten interesse for at det går opp og ned her i verden. Men hva skjer egentlig i sentrum?

Følelsen av Haugesund? Jo, det er følelsen av å være i en by som er bemerkelsesverdig lite opptatt av å dvele ved egen storhet, skriver Ragnhild Brochmann. 

Turen til Haugesund begynner med to telefoner:

Først snakker jeg med gjestegårdseier Kristbjørg. Det handler om overnattingsdetaljer, og så forteller jeg entusiastisk om erfaringene fra Halden – om verdien av å se på de mindre typiske reisemålene! Og at turen nå er kommet til Haugesund. Bekymret stillhet i røret: «Ja … Det er i alle fall ikkje spådd så dårlig vær.»

Stillhet møter meg også da jeg ringer Haraldshaugen Camping på jakt etter sykkelutleie. Stillhet, så henrykt latter! Han sier at syklene kanskje, og kanskje ikke, er der når vi trenger dem på lørdag. Som en vestlandssfinks. Til slutt får jeg likevel kuppet dem. Og neste dag regner det. Slik sfinksen på campingplassen visste.

Annonse