00:00 - 30. april 2020

– Det er mye å kritisere ved skatteparadiser, men dette handler ikke om det

Forsker Henrik Syse og Arvid Grundekjøn fra AKO Kunststiftelse mener kritikken er urimelig.

Langt fra sannheten: – Det er frustrerende å gang på gang møte antydninger om at vi som er styremedlemmer, bidrar til skatteunndragelser, sier forsker og filosof Henrik Syse. Arkivfoto: Christian Belgaux

– Det er bare bra med debatt, og jeg er med glede åpen om det jeg gjør, sier Henrik Syse om at hans rolle i Nicolai Tangens virksomhet belyses.

– Men når det fremmes anklager og påstander rundt kunstmuseet eller AKO som på alvorlig vis mistenkeliggjør mange enkeltpersoner, og får det til å høres ut som om vi er med på noe lyssky eller ulovlig som vi forsøker å holde skjult, er det veldig langt fra sannheten. Det er frustrerende å gang på gang møte antydninger om at vi som er styremedlemmer, bidrar til skatteunndragelser gjennom å sitte i AKO-fondenes styre, sier Syse.

Han understreker at registreringen av disse fondene på Cayman-øyene ikke har med skatteunndragelse å gjøre, og benyttes av en rekke høyt respekterte fond.
 

Annonse