00:05 - 07. februar 2020

«Operaen bør ikke legitimere et selskap med en CEO som skaper plattformer for høyreekstreme»

Tillitsvalgt i Operaen sendte bekymringsmelding til ledelsen om Red Bull-samarbeidet. Red Bull Norge mener kritikerne «bevisst misforstår» grunnlegger og direktør Dietrich Mateschitz’ uttalelser.

Går god for Red Bull: Etter at en fagforening sendte bekymringsmelding om Red Bull-direktør Dietrich Mateschitz, gjorde Operaen nye undersøkelser av energidrikkselskpet, ifølge markeds- og kommunikasjonsdirektør Kenneth Fredstie.

I januar ble det kjent at Operaen har inngått en samarbeidsavtale med energidrikkselskapet Red Bull, som til sommeren skal arrangere en klippestupekonkurranse på operataket. Red Bull blir Operaens hovedsamarbeidspartner frem til 2024.

Dagens Næringsliv skrev onsdag at Operaen i høst fikk en bekymringsmelding fra Fagforbundet teater og scene (FTS) vedrørende Red Bull. I bekymringsmeldingen, som Morgenbladet også har fått innsyn i, ber Operaens hovedtillitsvalgte i fagforbundet om at ledelsen grundig vurderer det påtroppende samarbeidet med energidrikkselskapet. Forbundet viser til kontroversene rundt selskapets grunnlegger og administrerende direktør, østerrikeren Dietrich Mateschitz.

Annonse