00:00 - 31. januar 2020

Reisen til julestjernen ble ikke kristen nok

Nationaltheatret skyldte på oppussing da Reisen til julestjernen ble overtatt av Folketeateret. Nå forteller rettighetshaveren at det handlet om misnøye med regissør Kjersti Horns oppsetning.

Artens opprinnelse: En tidlig versjon av Reisen til julestjernen på Nationaltheatrets hovedscene. Når Folketeateret har nypremiere på stykket i 2020, håper rettighetshaver Regine D. Brandt Qvenild at julebudskapet er «sånn som det skal være». – Vi har vært fornøyde hele veien utenom slik det skjedde sist, sier hun. Ukjent fotograf

I nesten hundre år har Reisen til julestjernen vært en folkekjær juletradisjon ved Nationaltheatret. Historien om Sonja som finner den tapte julestjernen og bringer den tilbake til kongen, ble vist på Nationaltheatret for første gang i romjulen i 1924, og er det mest spilte stykket i teaterets historie, med over tusen forestillinger. Flere enn dét ser det foreløpig ikke ut til å bli. Den siste oppsetningen, som var regissert av Kjersti Horn, ble for provoserende for stykkets rettighetshaver. 

– Jeg var veldig skuffet og ville derfor ikke ta det videre.

Det sier Regine Dyveke Brandt Qvenild til Morgenbladet. Det er hun som eier rettighetene til Reisen til julestjernen, og som nå har tatt med seg stykket til Folketeateret.

Annonse