Annonse
00:00 - 01. november 2019

Kulturmannen på spa

Michel Houellebecq og Gérard Depardieu er de franske intellektuelle outsidernes Helan og Halvan.

På spahotellets pinebenk: Gérard Depardieu og Michel Houellebecq spiller seg selv med vekslende hell, i en film som gjør både samtiden og hovedpersonene til latter. Foto: Wild Bunch Distribution
Annonse

Hvis du mener Michel Houellebecq er en selvopptatt kulturmann med få interesser utover å dyrke kvinner, vin og sin egen franske navle, er det liten grunn til å tro at Thalasso vil få deg til å endre mening.

I filmen, som ble vist under filmfestivalen i Warszawa forrige uke, spiller forfatteren, som er kjent for sine kulturkritiske romaner og for alltid å ligge et ørlite steg foran tidsånden, seg selv.

Regissøren har tidligere laget filmen Kidnappingen av Michel Houellebecq (2014), og Thalasso fremstår som en oppfølger basert på en enkel idé: Om det var gøy å se Houellebecq spille seg selv, blir det dobbelt så morsomt om man gjentar stuntet og lar Gérard Depardieu gjøre det samme.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse