Annonse
08:51 - 10. oktober 2019

Akkurat nå er Byantikvaren farligere enn Olav Thon for utviklingen av Oslo, skriver Gaute Brochmann

Slik skal det se ut etter planene. Bildet er tatt fra Storgata. Illustrasjon: Dark Arkitekter
Annonse

Akkurat nå mottar Oslo kommune to omfattende planforslag for utvidelse av de gode naboene Oslo Spektrum og Gunerius. Indre øst i hovedstaden har jo i flere tiår vært gjenstand for de fleste og mest ambisiøse høyhusplanene her til lands. Men ikke desto mindre ligger Vaterlandsparken og Galleri Oslo der som de har gjort siden tidlig på 90-tallet.

Nå ser det altså ut som om det nærmer seg konkrete oppgraderinger av to av de mest utfordrende tomtene i området. Og kanskje vil det vise seg at det var verdt ventetiden.

Fra White til Dark. Våren 2017 lanserte Olav Thon et prosjekt for Gunerius-kvartalet der han ville rive så mye som mulig for å bygge nytt. Forslaget han presenterte var signert svenske White arkitekter (som i sin tid tegnet Oslo Plaza), og innebar blant annet 100 000 kvadratmeter nybygg og et hundre meter høyt hotelltårn.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse