Annonse
12:35 - 21. juli 2019

Fotografihuset fortjener en annen ramme enn Bjørvika, skriver Gaute Brochmann

Fotografihuset fortjener en annen ramme enn Bjørvika, skriver Gaute Brochmann.

Ikke i hundre: Av alle de 98 innsendte forslagene i arkitektkonkurransen er bidrag nummer 99 det mest umiddelbart tiltalende. Illustrasjon: Link Arkitektur
Annonse

«Fotografihuset skal være en verdensarena for fotografi», står det under Fotografihusets Visjon og Målsetning i følgeteksten til den åpne arkitektkonkurransen om et museum for fotografi som nå utspiller seg på Sukkerbiten i Bjørvika. «Vi skal bringe internasjonale fotografer til Norge, og løfte frem norske og nordiske fotografer og deres arbeider til et internasjonalt publikum.»

Dette burde jo få alle til å juble. Da det i 2006 ble kjent at «det nye» museet som man var forpliktet til å bygge på Tjuvholmen, ble en flytting av det allerede eksisterende Astrup Fearnley-museet, ble det møtt med stor irritasjon. På dette tidspunktet stod ikke engang Operaen ferdig, og sulten på nye kulturbygg var stor i Oslos befolkning.

Et drøyt tiår senere er det imidlertid vanskelig å kjenne blodet bruse når man leser hva Fotografihuset vil oppnå. Jo, så er ordet «verdensarena» litt i overkant? Men vi heier jo på kunsten, gjør vi ikke?

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse