Annonse
12:35 - 21. juli 2019

Fotografihuset fortjener en annen ramme enn Bjørvika, skriver Gaute Brochmann

Fotografihuset fortjener en annen ramme enn Bjørvika, skriver Gaute Brochmann.

Ikke i hundre: Av alle de 98 innsendte forslagene i arkitektkonkurransen er bidrag nummer 99 det mest umiddelbart tiltalende. Illustrasjon: Link Arkitektur
Annonse

«Fotografihuset skal være en verdensarena for fotografi», står det under Fotografihusets Visjon og Målsetning i følgeteksten til den åpne arkitektkonkurransen om et museum for fotografi som nå utspiller seg på Sukkerbiten i Bjørvika. «Vi skal bringe internasjonale fotografer til Norge, og løfte frem norske og nordiske fotografer og deres arbeider til et internasjonalt publikum.»

Dette burde jo få alle til å juble. Da det i 2006 ble kjent at «det nye» museet som man var forpliktet til å bygge på Tjuvholmen, ble en flytting av det allerede eksisterende Astrup Fearnley-museet, ble det møtt med stor irritasjon. På dette tidspunktet stod ikke engang Operaen ferdig, og sulten på nye kulturbygg var stor i Oslos befolkning.

Et drøyt tiår senere er det imidlertid vanskelig å kjenne blodet bruse når man leser hva Fotografihuset vil oppnå. Jo, så er ordet «verdensarena» litt i overkant? Men vi heier jo på kunsten, gjør vi ikke?

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse