00:00 - 24. mai 2019

– Vi sier at vi driver med byinnvikling, ikke byutvikling.

Morgenbladet har forsøkt å komme til bunns i hva som egentlig skal skje når Oslos første kunstbiennale åpner denne helgen.

Biennalesnork?: – Det en trøtthet knyttet til biennalebegrepet. Allerede nå ser vi at vi blir nevnt internasjonalt som en utfordrer, som en mulig måte å blåse liv i biennalebegrepet på, sier kurator Per Gunnar Eeg-Tverbakk (til venstre). Her sammen med medkurator Eva González-Sancho og daglig leder Ole Slyngstadli i et av atelierene i Myntgata 2. 

Denne helgen åpner Oslobiennalen, en ambisiøs ny kunstsatsing fra Oslo kommune, med fokus på kunst i offentlig rom. Biennalen har et uttalt mål om «å utfordre det tradisjonelle biennaleformatet», men utover dette er det ikke godt å si hva man kan forvente av hovedstadens nye kunstmønstring. På sosiale medier legger arrangørene ut kryptiske sitater som: «Når var sist gang du hadde innflytelse over hva som skjer i det offentlige rommet?», «Hva er en bok?» og «Husker du verden før GPS?»

Uken før åpningen møtte Morgenbladet Ole Giskemo Slyngstadli, daglig leder i Oslobiennalen, og Per Gunnar Eeg-Tverbakk, som sammen med Eva González-Sancho er kurator for prosjektet, for å komme til bunns i et mer konkret spørsmål: Hva er egentlig Oslobiennalen (eller osloBIENNALEN, slik det står i logoen)?

Annonse