00:00 - 15. februar 2019

Tidsklemme (de luxe-utgaven)

Med nok et glimrende album har Motorpsycho har holdt skyhøyt nivå i 30 år. Finnes det for mye musikk i denne verden?

Tre og tredve: Bent Sæther, Hans Magnus «Snah» Ryan og Tomas Järmyr feirer jubileet med et album som har mye av alt, selv til Motorpsycho å være. Pressefoto: Terje Visnes

En gang befant jeg meg på kunstmesse i Berlin, vandrende rundt i en gigantisk trikkestall i bydelen Wedding. Det må ha vært i installasjonskunstens gullalder, på den tiden da kunstnere gjerne bygget og stilte ut fullt operative barer og kinoer, hallen var full av byggverk. Dette var den tredje største messen i byen den helgen, et slags alternativ til alternativet, og enn så interessant kunsten så ut var det en liten, snerpete vaktmesterstemme inni meg som stadig spurte: Men hvor blir den av etterpå, all denne kunsten? Kjøres den på dynga? Er dette særlig miljøvennlig, da?

Kunstformen musikk har heldigvis fordelen av å være gjennomsiktig. I hvert fall helt til plateselskapene begynner å gi ut kostbare samlebokser og de luxe-utgaver, for ikke å snakke om musikkbøker og annet merchandise innkjøpt i blodtåke. Er du fan av et band som fyller 30 år, har du garantert noen titalls hyllecentimetere i papp, plast og størknet olje nær stereoanlegget, samt noen utvaskede T-skjorter innerst i skapet. Og hadde det vært en Spellemannspris for kontinuitet og antall utgivelser hadde Motorpsycho vært aktuelle kandidater hvert eneste år. Deres kreative kran har kun én innstilling: åpen.

Annonse