Annonse
15:52 - 08. november 2018

Nye detaljer om varslingene på Kunsthøgskolen i Oslo

Intern rapport fra Kunsthøgskolen i Oslo viser omfanget av skolens trakasseringssaker.

Kritikk for tidsbruk: Den overordnende konklusjonen er at Kunsthøgskolen, i årene som har gått, ikke har klart å rydde opp i problemet utvalget karakteriserer som «uønsket seksuell oppmerksomhet». Arkivfoto: Knut Egil Wang
Annonse

Like før jul i fjor kom det inn et varsel til Kunnskapsdepartementet om alvorlig seksuell trakassering ved Kunsthøgskolen i Oslo (Khio). Metoo-oppropene fra danse- og teaterbransjen hadde allerede beskrevet situasjoner ved en kunstskole, så da varselet kom inn, tok det ikke lang tid før det kom flere. Varslene gjaldt til sammen tre lærere ved skolen, og det ble satt i gang en større gransking.

– Det måtte metoo, Kunnskapsdepartementet og et enormt press fra mediene til for at skolen begynte å ta varslene alvorlig, sier skuespiller og tidligere student Iselin Shumba. Hun har levert varsler på vegne av to kvinner.

I juni kom konklusjonen: Én lærer fikk sparken, én sa opp – men i det siste tilfellet var påstanden om seksuell trakassering ikke godt nok underbygget.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse