Annonse
15:47 - 21. mars 2018

Å få rikingkunstmessen Art Basel til Norge er omtrent like fornuftig som å arrangere et nytt OL, skriver Emil Flatø.

Å få rikingkunstmessen Art Basel til Norge er omtrent like fornuftig som å arrangere et nytt OL, skriver Emil Flatø.

Et lag av private og offentlige aktører i det norske kunstlivet håper å overbevise Art Basel om å gjøre Oslo til en av sine cities til en prislapp på 185 millioner kroner. Her installasjonen Termo av Irina Kirchuk under Art Basels utstilling i Buenos Aires i fjor høst.
Annonse

Art Basel er en kunstmesse, kjent for sine overdådige kjendisfester og magnetiske tiltrekningskraft på rike samlere. Messen har allerede forgrenet seg ut fra den sveitsiske opphavsbyen Basel, og finnes også i Miami Beach og Hongkong. I stedet for å utvide ytterligere, har de nå laget et litt mindre intensivt datterprosjekt: Art Basel Cities.

Etter at første utgave gikk av stabelen i Buenos Aires i fjor høst, så den obsternasige kunstkritikeren Rodrigo Cañete seg nødt til å stille et betimelig spørsmål:

«Hvor ble det av privatflyene avisen La Nación lovet ville komme og oversvømme oss med euro og øke de internasjonale salgsprisene til kunstnerne våre?»

Annonse