00:00 - 08. desember 2017

Mennesker og andre beist

Himmel eller helvete? Ikke godt å si. Nathalie Djurberg og Hans Berg balanserer på en knivsegg mellom minst to uforenlige verdener.

Alle dyr er like: Nathalie Djurberg og Hans Bergs figurer, om de er mennesker eller dyr, er ofte fullstendig oppslukt av seg selv og besatt av sine dyriske instinkter. Filmstill fra Dark Side of the Moon, 2017: Nathalie Djurberg & Hans Berg, med tillatelse fra Lisson Gallery og Gio’ Marconi, Milano

Det svenske kunstnerparet Nathalie Djurberg og Hans Berg, begge født i 1978, klarer noe som svært mange kunstnere strever med å få til: kunsten å være i kontinuerlig forandring samtidig som de hele tiden rendyrker sin egne, helt unike, signatur.

Som publikum er du aldri i tvil om hvem som står bak kunsten når du går inn i en av deres utstillinger, men samtidig aner du ingenting om hva du har i vente. Det er som om de to har direkte kontakt med en uuttømmelig indre kreativ kraft som strømmer fullstendig usensurert gjennom alt de gjør.

Gesamtkunstwerk. Billedkunstneren Nathalie Djurberg og musikeren Hans Berg har arbeidet sammen i mange år og beskriver selv prosessen seg imellom som nærmest symbiotisk. Bergs musikk er like lite et soundtrack til Djurbergs bilder, som hennes bilder er en illustrasjon til hans musikk. I dette kunstneriske universet er musikk og bilder absolutt likestilt.

Annonse