Annonse
00:00 - 29. september 2017

Flerstemt mot fremtiden

Pianist Christian Grøvlen har viet seg til Bach og gitt oss et genuint musikalsk arbeid.

Klangrom: Christian Grøvlens debutalbum er spilt inn i Sofienberg kirke i Oslo. Foto: Morten Lindberg
Annonse

Anmeldelser av debutanter – i alle fall de vellykkede – ender ofte med et ønske om å følge utøverens vei videre. Det er nærmest en klisjé, lett å ty til som avrunding. Men om grepet vender tilbake, trenger ikke forventningen være mindre ektefølt av den grunn.

Når pianisten Christian Grøvlen (f. 1990) nå gir ut sin første plate med et rent Bach-program, er det ingen tvil om at debuten er lovende, ja, på en personlig, særegen måte. Så hvorfor ikke starte der man vanligvis slutter, og prøve å si noe om hva som ligger i forventningen til fremtiden?

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse