Annonse
00:00 - 14. juli 2017

Gambler på late bilister

Det nye radionettet er dyrt, hakkete og usikkert, melder yrkessjåfører og lokalradioer. Redaktør Anders Taaje ber likevel de store kanalene skynde seg vekk fra FM-båndet.

Lytter alltid: Selv om Anders Taaje, daglig leder i Radio Randsfjord, er på båtferie, hører han på radio hver dag. Her med den lånte håndholdte radioen fra nabobåten, for bildets skyld.
Annonse

− DAB blir aldri aktuelt for oss, sier Anders Taaje.

Selv om han egentlig er på båtferie i Tønsberg, klarer ikke sjefen i Radio Randsfjord, lokalradioen på Hadeland og i Land, å la DAB-debatten ligge. Det gjør ikke ferie-Norge heller, nå som FM-slukkingen allerede er et faktum i halve landet.

Lokalaviser har publisert flere sinte leserinnlegg fra radiolyttende bilister de siste månedene. Nye tall fra Kantar TNS viser at FM-slukkingen har kostet de riksdekkende kanalene over 100 000 daglige lyttere hver, sammenlignet med ifjor. Forfatter og astrofysiker Erik Newth omtalte nylig DAB som noe av det dummeste norske myndigheter har gjennomført og som en endeholdeplass for radio.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur

Disse intellektuelle tradisjonene er fullstendig ignorert innenfor akademia