Annonse
00:00 - 09. september 2016

Mellom kunst og vitenskap

Beitende soldater med edderkopphud møter rømmekolle.

Det er grønt: Gints Gabrans arbeider på oppdrag fra det amerikanske forsvarsdepartementet. Målet er å sette mennesker i stand til å fordøye cellulose. Foto: Gints Gabrans
Annonse

Article, biennale for elektronisk og ustabil kunst dukker, i motsetning til biennaler flest, opp med ujevne mellomrom. Forrige utstilling fant sted i fjor og hadde nanoteknologi som overordnet tema. I år er biennalen tilbake, med bioteknologi som fellesnevner.

Som alltid går Article tett på. Kunstnerne som deltar i år, forholder seg praktisk og konkret til vitenskapen som felt. De bedriver vitenskap. Kunstverkene som presenteres i utstillingen Det nye Eden kunne like gjerne ha blitt definert som vitenskapelige eksperimenter.

 

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur

Disse intellektuelle tradisjonene er fullstendig ignorert innenfor akademia