Annonse
11:13 - 19. september 2014

Ja og nei til U2

Annonse

Det er ikke lett å bli kvitt musikken sin nå til dags. 33 millioner kopier av U2s nye album Songs of Innocence ble lastet ned sist uke. Dette skjedde gjennom itunes, og ved lanseringen av iphone 6 og den nye iwatch. De 33 millionene ble først presentert som et «rekordtall» av alltid rekordsugne Apple, som hadde betalt U2 en gigantsum for at plata i fem uker kun skulle være tilgjengelig for deres kunder. Problemet var at kundene selv ikke kunne avgjøre om de ville ha U2s plate eller ei. Den måtte inn – en slags lovlig hacking. Resultat: Haugevis av sinte Apple-entusiaster som ikke ville ha U2 i låtbiblioteket sitt. Dermed måtte Apple lage en egen slette-app, som man dermed måtte laste ned, for å bli kvitt den hyggelige gratis gaven fra Bono og Steve. Enklere enn pistol!

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse