12:44 - 02. juli 2019

Første utgave av magasinet Altså er nitrist, skriver Gaute Brochmann.

Første utgave av magasinet Altså er nitrist, skriver Gaute Brochmann.

Forbedringspotensial: Komiker og samfunnsdebattant Sigrid Bonde Tusvik, som har vært med å starte opp det nye papirmagasinet Altså, hadde neppe hatt så mange lyttere til den populære podkasten Tusvik & Tønne om den hørtes ut slik Altså ser ut. Foto: Paal Audestad / Aftenposten / NTB scanpix

Å starte et papirmagasin i 2019 er dristig. Men når bladet til alt overmål er basert på hva utgiverne mener at målgruppen bør like mer enn hva de for øyeblikket ønsker seg, må det nesten kalles heroisk. På nettsiden møtes vi riktignok av at magasinet « … ser kvinnen som hun er, istedenfor å fortelle hvem hun burde være». Men med et raskt blikk på dagens mediebilde – hvis man kan kalle blogger og Instagram medier – er det umulig å tolke det nye bladet Altså som annet enn en ideologisk (og nesten moralistisk) oppfordring til at jenter skal ta seg sammen. At de må se til å bruke tiden på noe mer fornuftig enn kontoene på sine respektive sosiale medier.

Det er et utgangspunkt det står respekt av. Jeg er usikker på om det er mulig. Og en titt på første utgave av bladet styrker ikke troen nevneverdig. Men det er også grunner til å være forsiktig optimist.

Papirmagasinet Altså er startet opp av redaktør Ida Eliassen-Coker og den mer profilerte komikeren og samfunnsdebattanten Sigrid Bonde Tusvik. Bladet kommer fire ganger i året, det kan kun kjøpes via abonnement til 599 kroner årlig, og er produsert uten reklame eller støtte fra store mediehus. 

Annonse