15:27 - 11. oktober 2019

Til orientering

De ansatte i Morgenbladet har etterlyst ledelse. 

Får kritikk: Anna B. Jenssen er sjefredaktør i Morgenbladet. Foto: Ellen Lande Gossner

Det er fint at Hege Yli Melhus Ask, NHST Media Groups konsernsjef, «tar selvkritikk på at vi som konsern ikke har forklart godt nok hvorfor disse kostnadsreduksjonene er nødvendige». Årsaken til at det ikke har lyktes, kan være at konsernets talerør i Morgenbladet, sjefredaktør Anna B. Jenssen, overhodet ikke har forsøkt. I uke 25 sa Jenssen på direkte spørsmål, i plenum, at nedbemanning «ikke var på bordet». I uke 36 la Jenssen frem noe som enten er eller ikke er en helt ny digital strategi, avhengig av når på dagen man spør henne. I uke 37 presenterte hun nedbemanningen. Ikke på noe tidspunkt har Jenssen klart å gi noe som ligner et saklig svar på hvordan kutt og ambisjoner henger sammen.

De ansatte i Morgenbladet har etterlyst ledelse. Vi fikk et diktat pakket inn i en festtale.

Espen Hauglid

Ansatt i NHST fra 1995 til september 2019

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse